Frittata su rikotos sūriu, pomidorais ir špinatais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Frittata - tradicinis italų patiekalas. Tarsi omletas, tačiau įspūdingesnis ir skanesnis. Tinka sotiems pusryčiams arba pietums. Juo drąsiai galite vaišinti ir svečius, o ingredientais taip pat galite improvizuoti, kaip Jums skaniau.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Didelis svogūnas 1 vnt
  • Vyšniniai pomidoriukai 3 g
  • Rikotos sūris 100 g
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Špinatai 100 g
  • Baziliko lapeliai 6 vnt

Eiga

  1. Įjunkite orkaitę kaitintis iki 200 C.
  2. Pakaitinkite aliejų ant keptuvės, pakepinkite susmulkintus svogūniukus iki jie taps aukso spalvos, tačiau nesudeginkite. Sudėkite pomidoriukus, kad taptų kiek minkštesni.
  3. Kuomet viską pakepinote, išjunkite kaitinimą, sudėkite špinato ir baziliko lapelius. Viską kartu sumaišykite, dėkite į kepimo indą, sudėkite rikotos sūrį.
  4. Supilkite gerai išplaktus kiaušinius ant viršaus. Dėkite pasikepinti orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite su duona ar šviežiomis salotomis.
  5. Frittatą nebūtina kepti orkaitėje, galite kepinti viską ir keptuvėje, tokiu pat principu.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!