Frittata su rikotos sūriu, pomidorais ir špinatais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Frittata - tradicinis italų patiekalas. Tarsi omletas, tačiau įspūdingesnis ir skanesnis. Tinka sotiems pusryčiams arba pietums. Juo drąsiai galite vaišinti ir svečius, o ingredientais taip pat galite improvizuoti, kaip Jums skaniau.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Didelis svogūnas 1 vnt
- Vyšniniai pomidoriukai 3 g
- Rikotos sūris 100 g
- Kiaušiniai 6 vnt
- Špinatai 100 g
- Baziliko lapeliai 6 vnt
Eiga
- Įjunkite orkaitę kaitintis iki 200 C.
- Pakaitinkite aliejų ant keptuvės, pakepinkite susmulkintus svogūniukus iki jie taps aukso spalvos, tačiau nesudeginkite. Sudėkite pomidoriukus, kad taptų kiek minkštesni.
- Kuomet viską pakepinote, išjunkite kaitinimą, sudėkite špinato ir baziliko lapelius. Viską kartu sumaišykite, dėkite į kepimo indą, sudėkite rikotos sūrį.
- Supilkite gerai išplaktus kiaušinius ant viršaus. Dėkite pasikepinti orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite su duona ar šviežiomis salotomis.
- Frittatą nebūtina kepti orkaitėje, galite kepinti viską ir keptuvėje, tokiu pat principu.
- Skanaus!