Frittata su kumpiu ir bulvėmis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Frittata – tai kiaušinienė kepama iš pasirenkamų maisto produktų. Dažniausiai frittatos ruošimas nuo viryklės pasibaigia kepimu orkaitėje.
Ingredientai
- Kumpis 150 g
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
- Svogūnas 1 vnt
- Bulvės 1 kg
- Pienas 100 ml
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Permazano sūris 50 g
- Kiaušiniai 8 vnt
Eiga
- Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į įkaitintą keptuvę, pabarstyti druska ir pipirais, kepti ant vidutinės ugnies apie 10 min. retkarčiais pamaišant.
- Kol bulvės kepa, supjaustyti svogūną ir apkepinti kartu su bulvėmis;
- Giliame dubenyje sumaišyti kiaušinius, pieną ir tarkuotą parmezano sūrį, pridėti smulkintų svogūno laiškų ir gerai išmaišyti;
- Kai bulvės šiek tiek apskrus užpilti plaktą kiaušinį;
- Pakepinti 1-2 min., kol kiaušinienė dar nepradėjo trauktis, o tada visą keptuvę perkelti kepti į orkaitę ir kepti dar apie 20 min.,reikia vis patikrinti ar ruošiamas patiekalas per daug neapskrunda;
- Prieš patiekiant leisti 5 min. pravėsti;
- Skanaus!