Florentinai
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 16, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Naminiai florentinai - skaniau nei namie būti negali.
Ingredientai
- Miltai 10 g
- Sviestas 25 g
- Cukrus 75 g
- Grietinėlė 65 ml
- Saulėgrąžos, riešutai ir kitos sėklos 200 g
Eiga
- Sviestą išlydome puode, suberiame cukrų, miltus ir kaitiname ant labai mažos ugnies iki vientisos masės. Nuolatos maišant po truputį pilame grietinėlę. Suberiame visus riešutus ir sulėgrąžas ir dar truputį paverdame.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą mišinį su šaukštu dedame ant kepimo skardos, formuodami nedidelius "blynelius".
- Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes.
- Išėmę iš orkaitės, florentinus atvėsiname ir tik tada nuimame nuo kepimo popieriaus.
- Skanaus:)