Filo tešlos pyragas su vištiena
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 vnt
- Vištiena Pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt
- Feta sūris 200 g
- Petražolės 20 g
- Druska Pagal skonį
- Tirpintas sviestas 20 g
Eiga
- Virtą vištieną sumalti, fetos sūrį sutrupinti šakute. Vištieną sumaišyti su fetos sūriu, sudėti smulkiai supjaustytas petražoles, įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišyti.
- Maždaug 20x25 cm dydžio kepimo formą sutepti tirpintu sviestu. Sudėti 5-6 filo tešlos lakštus, kiekvieną lakštą pertepant tirpintu sviestu. Sudėti vištienos įdarą. Vėl sudėti 5-6 filo tešlos lakštus, kiekvieną lakštą pertepant tirpintu sviestu. Pyragą supjauti norimo dydžio gabalėliais, įpjaunant iki įdaro. Pyragą sulaistyti tirpintu sviestu.
- Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol pyrago viršus gražiai paruduos.
- Iškepusį pyragą atvėsinti, supjaustyti.