„Emoji“ vafliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Tarptautinės „Emoji“ dienos patiekalas.
Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Svietas 50 g
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus kepimui Pagal skonį
- Įvairūs vaisiai (bananai, braškės, šilauogės ar mėlynės) Pagal skonį
- Riešutų kremas arba šokoladas Pagal skonį
Eiga
- Sviestą ištrinkite iki purumo, sukant į jį sudėkite kiaušinio trynius, druską ir gerai išmaišykite. Supylę pieną, supilkite išsijotus miltus, suberkite vanilinį cukrų. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakite iki standžių putų, po to įdėkite trynius ir vėl suplakite. Supilkite į prieš tai gamintą masę.
- Vafliai kepami įkaitintoje ir lašinukais ar aliejumi pateptoje vaflinėje. Tam, kad vafliai būtų traškūs, iškepę vafliai keletą minučių padžiovinami iki 150 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Ant iškeptų vaflių dėkite per pusę perpjautas braškes tarsi veiduko akytes, o iš mėlynių arba šilauogių sudėliokite burnytę. Taip pat akytes galima pagaminti ant banano griežinėlio uždėjus šilauogę, o veidukus galima piešti su riešutų kremu arba skystu šokoladu.