„Emoji“ keksiukai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Paprasti šokoladiniai keksiukai, kurie tampa Tarptautinės „Emoji“ dienos desertu.

Ingredientai

  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Kakava Pagal skonį
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Aliejus 50 ml
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Juodasis šokoladas 200 g
  • Grietinėlė 35-36 % riebumo 200 g
  • Papuošimai Pagal skonį

Eiga

  1. Dubenyje gerai sumaišome miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Pilame pieną ir aliejų. Gerai išmaišome. Kiaušinius su druska plakame mikseriu apie 5 min., kol jie tampa tiršti ir jų tūris padidėja tris kartus. Supilame kiaušinius į sumaišytus ingredientus ir viską gerai išplakame mikseriu. Tešla būna labai skysta. Užpildome ja 2/3 keksiuko formelės ir kepame 180°C apie 30 min.
  2. Į indą sudedame sulaužytą šokoladą. Jį statome į kitą indą, kuriame įpilta vandens, dedam ant viryklės ir tokiu būdu kaitiname, kol šokoladas ištirpsta. Kitame puode užkaitinam grietinėlę iki užvirimo ir užpilam ant šokolado, gerai išmaišome. Paliekam, kad atvėstų ir tada nakčiai įdedame į šaldytuvą. Kitą dieną išplakame mikseriu, kol gaunasi tirštas kremas.
  3. Ant keksiukų su konditeriniu švirkštu padarome karūnėlę iš šokoladinio kremo. Ant baltų saldainių su išlydytu juoduoju šokoladu nupiešame akytes. Jomis puošiame keksiukus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!