„Emoji“ blynai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tarptautinės „Emoji“ dienos blynai - purūs, minkšti ir biskvitiniai. Lengvai paruošiami pusryčiams.
Ingredientai
- Miltai 200 g
- Pienas 200 ml
- Kiaušinis 1 vnt
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Aliejus augalinis 3 šaukštas (-ai)
- Juodasis šokoladas 25 g
- Širdutės formos pabarstukai 1 vnt
Eiga
- Išplakite kiaušinį iki grietinės konsistencijos, įmaišykite pieną bei aliejų.
- Atskirai sumaišykite birius produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Į kiaušinio ir pieno mišinį iš lėto berkite sausus produktus ir maišykite tešlą.
- Į gerai įkaitintą keptuvę pilkite šaukštą tešlos. Stenkitės kepti nedidelius blynelius. Kiekvieną blyno pusę apkepkite apie 1-2 min. Norint išlaikyti blynų purumą, juos verskite tik vieną kartą.
- Ant iškeptų blynų uždėkite širdutės formos pabarstukus, kurie tampa akytėmis, o išlydytu juoduoju šokoladu nupieškite burnytę.