Elnienos kepsnys

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skanaus!

Ingredientai

  • Elniena 2 kg
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska 1 šaukštas (-ai)
  • Actas 2 šaukštas (-ai)
  • Juodieji pipirai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Barbekiu padažas: 0,25 puodelio cukraus, 1 šaukštas juodųjų pipirų, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas garstyčių, truputėlis acto, truputėlis sviesto arba margarino, vanduo. Padažas: sumaišyti sausus produktus. Supilti actą, vandenį ir išmaišyti. Užvirinti, sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps.
  2. Mirkyti elnieną vandens, acto ir druskos mišinyje 4,5 valandos. Išimti ir nusausinti. Pabarstyti pipirais ir ištepti padažu. Sudėti svogūną ir įpilti tiek vandens, kad būtų padengta visas uždengiamo indo dugnas.
  3. Pirmą valandą kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje; tada sumažintie kaitrą iki 135 C ir kepti dar 2-3 valandas. Dažnai laistyti padažu ir kepsnio sultimis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!