Elnienos kepsnys
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skanaus!
Ingredientai
- Elniena 2 kg
- Svogūnas 1 vnt
- Druska 1 šaukštas (-ai)
- Actas 2 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Barbekiu padažas: 0,25 puodelio cukraus, 1 šaukštas juodųjų pipirų, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas garstyčių, truputėlis acto, truputėlis sviesto arba margarino, vanduo. Padažas: sumaišyti sausus produktus. Supilti actą, vandenį ir išmaišyti. Užvirinti, sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps.
- Mirkyti elnieną vandens, acto ir druskos mišinyje 4,5 valandos. Išimti ir nusausinti. Pabarstyti pipirais ir ištepti padažu. Sudėti svogūną ir įpilti tiek vandens, kad būtų padengta visas uždengiamo indo dugnas.
- Pirmą valandą kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje; tada sumažintie kaitrą iki 135 C ir kepti dar 2-3 valandas. Dažnai laistyti padažu ir kepsnio sultimis.