Eklerai su vaniliniu kremu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Vienas skaniausių eklerų receptas.
Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Druska Pagal skonį
- Miltai 260 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Pienas 400 ml
- Vanilinis cukrus 5 g
- Kiaušinių tryniai 4 vnt
- Cukraus pudra 40 g
Eiga
- Užvirti 250 ml vandens, išlydyti jame sviestą. Suberti cukrų, žiupsnelį druskos. Maišyti kol cukrus ištirps;
- Puodą nuimti nuo viryklės, supilti miltus, masę gerai išmaišyti ir palikti atvėsti;
- Po vieną sudėti kiaušinius;
- Kepimo skardą iškloti popieriumi ir šaukšteliu dėti tešlą paliekant nedidelius tarpelius;
- Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros ir kepti 30 min, kol eklerai paruduos;
- Kremui ruošti į dubenį sudėti kiaušinių trynius su cukraus pudra ir išplakti šluotele iki vientisos masės, įberti 40 g miltų ir vėl išmaišyti;
- Atskiram puode užvirinti pieną su vanile, kai užvirs supilti į kiaušinių masę ir išmaišyti;
- Kai kremas iškeps eklerą perpjauti pusiau, pertepti kremu ir abi puses suklijuoti.