Eklerai su šilauogėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 17, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Eklerai su šilauogėmis receptas.

Ingredientai

  • Sviestas Pagal skonį
  • Kiaušiniai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Grietinė Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Želatina Pagal skonį
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Šilauogės Pagal skonį

Eiga

  1. TEŠLAI: Plačiame dubenyje užviririnamas vanduo su sviestu ar margarinu. Ant verdančio vandens vonelės ar sumažinus liepsną, pastoviai sukant masę mediniu šaukštu, įsijojami miltai. Sukama kol tešla atšoka nuo indo sienelių ir susiformuoja vientisas jos gabalas. Nuėmus nuo ugnies, tešla pravėsinama iki 70C temperatūros, į ją po vieną įsukami kiaušiniai. Tešla turi gautis formuojama, bet ne skysta.
  2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu maišeliu ar švirkštu formuojami maždaug graikinio riešuto dydžio pyragėliai, kurie sudedami, paliekant 3-4 cm tarpus (kepant jie padidėja 2 kart ir daugiau). Pyragėliai nedelsiant dedami į iki 200-220C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepami 18-20 min. bei dar 10 min. džiovinami išjungus šilumą. Kepant negalima atidarinėti orkaitės durelių, nes pyragėliai - eklerai neiškyla.
  3. Į atvėsintų pyragėliį vidų - tuštumą, perpjovus pyragėlius pusiau ar tik įpjovus, pridedama kremo.
  4. KREMUI: Grietinė su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakama iki kremo masės. Supilama išbrinkinta ir išleista bei atvėsinta želatina, pagal reikalą ir skonį parūgštinama citrinos rūgštimi. Paskiausiai įmaišomos nuplautos ir nudžiovintos šilauogės (stambesnės uogos gali būti perpjautos pusiau.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!