Egzotiški ryžiai
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kai norisi ryžių, bet kitaip nei visada:)
Ingredientai
- Baltieji ryžiai 180 g
- Raudonasis svogūnas 1 vnt
- Cinamonas 5 g
- Karis 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pievagrybiai 20 g
- Žaliosios alyvuogės 50 g
- Migdolai Pagal skonį
- Razinos 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Visų pirma, užkaičiam vandenuką ryžiams virti - į jį įpilam kario, vandeniui užvirus suberiam ryžius ir verdam apie 15 minučių. Nuo kario ryžiai gražiai nusidažo ir įgauna skonį. Tuo metu, susismulkinam svogūną ir jį kartu su lauro lapeliu (naudoju šviežią, nes turim krūmelį) pakepiname aliejuje. Tada sudedame karį (kas nemėgstat nepadauginkit) ir cinamoną, dar truputį pakaitiname. Suberiam razinas, pievagrybius bei alyvuoges ir kepame tol, kol išsigaruoja grybų sultys. Tada į keptuvę suberiam išvirtus ir nukoštus ryžius, troškinam dar apie 3 - 5 minutes. O kitoje keptuvėje per tą laiką truputį paskrudinam migdolų plokšteles. Ryžius dedame į indą ir ant viršaus užbarstom migdolų.