Egiptietiškas pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Vas 8, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Egzotiškas pyragas atkeliavęs iš tolimųjų kraštų.

Ingredientai

  • Sausos mielės 4 g
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 200 g
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 3 stiklinė (-ės)
  • Druska 3 g
  • Krakmolas 3 šaukštas (-ai)
  • Cukraus pudra 3 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt

Eiga

  1. 1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti mieles (apie 0,5 arbat. šaukštelio), įmušti kiaušinį, įberti druskos, miltų. Išminkyti tešlą ir padalinti į dvi dalis;
  2. Kiekvieną tešlos gabalą iškočioti atskirai kuo ploniau, sutepti kambario temperatūros sviestu (kiekvienam tešlos lakštui po 100 g sviesto);
  3. Iškočiotą ir sviestu išteptą tešlos lakštą susukti į ritinėlį, ir iš ritinėlio susukti kaip sraigės namelį (spirale);
  4. Tešlą sandariai sudėti į maišelius ir palikti porai valandų šaldytuve;
  5. Kol tešla stovi šaldytuve, galima pasiruošti kremą: į puodą suberti cukrų, krakmolą, 1 vnt. kiaušinį ir ištrinti iki vientisos masės, tada atskiesti šiltu pieno ir beveik paruoštą kremą dėti ant viryklės, nuolatos maišant kaitinti kol sutirštės. Leisti kremui atvėsti;
  6. Po dviejų valandų ištraukti tešlą iš šaldytuvo, iškočioti abu tešlos gabalus, jų neišvyniojus, iki 3 mm storio, vienas iškočiotos tešlos gabalas turėtų būti 2-3 cm platesnis už kitą;
  7. Apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, tada siauresniu tešlos gabalu iškloti kepimo formos dugną taip, kad tešlos sluoksnis užsilenktų į viršų, supilti atvėsusį kremą, ant viršaus uždėti antrą sluoksnį taip, kad jo kraštai palįstu po apatiniu tešlos sluoksniu;
  8. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iki auksinės spalvos, kai atvės apibarstyti cukraus pudra.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!