Egiptietiškas pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Egzotiškas pyragas atkeliavęs iš tolimųjų kraštų.
Ingredientai
- Sausos mielės 4 g
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Sviestas 200 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Pienas 3 stiklinė (-ės)
- Druska 3 g
- Krakmolas 3 šaukštas (-ai)
- Cukraus pudra 3 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 2 vnt
Eiga
- 1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti mieles (apie 0,5 arbat. šaukštelio), įmušti kiaušinį, įberti druskos, miltų. Išminkyti tešlą ir padalinti į dvi dalis;
- Kiekvieną tešlos gabalą iškočioti atskirai kuo ploniau, sutepti kambario temperatūros sviestu (kiekvienam tešlos lakštui po 100 g sviesto);
- Iškočiotą ir sviestu išteptą tešlos lakštą susukti į ritinėlį, ir iš ritinėlio susukti kaip sraigės namelį (spirale);
- Tešlą sandariai sudėti į maišelius ir palikti porai valandų šaldytuve;
- Kol tešla stovi šaldytuve, galima pasiruošti kremą: į puodą suberti cukrų, krakmolą, 1 vnt. kiaušinį ir ištrinti iki vientisos masės, tada atskiesti šiltu pieno ir beveik paruoštą kremą dėti ant viryklės, nuolatos maišant kaitinti kol sutirštės. Leisti kremui atvėsti;
- Po dviejų valandų ištraukti tešlą iš šaldytuvo, iškočioti abu tešlos gabalus, jų neišvyniojus, iki 3 mm storio, vienas iškočiotos tešlos gabalas turėtų būti 2-3 cm platesnis už kitą;
- Apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, tada siauresniu tešlos gabalu iškloti kepimo formos dugną taip, kad tešlos sluoksnis užsilenktų į viršų, supilti atvėsusį kremą, ant viršaus uždėti antrą sluoksnį taip, kad jo kraštai palįstu po apatiniu tešlos sluoksniu;
- Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iki auksinės spalvos, kai atvės apibarstyti cukraus pudra.