Editos von grotthus keksas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Editos von grotthus keksas

Ingredientai

  • Citrina 1 vnt
  • Miltai 375 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 190 g
  • Cukrus 370 g
  • Druska Pagal skonį
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Plakta grietinėlė 75 ml
  • Vyšnios 1 stiklinė (-ės)
  • Avietės 1 stiklinė (-ės)
  • Krakmolas 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Sviestą ištriname su cukrum ir druska iki baltumo, tada kaskart išmaišydami dedame po vieną kiaušinį ir 1 šaukštą miltų. Įmaišome grietinėlę, citrinos sultis ir žievelę. Įmaišome likusius miltus ir kepimo miltelius. Suberiame vyšnias išmaišytas su krakmolu. Pusę tešlos sukrečiame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir riebalais pateptais kraštais, ant jos išbarstome avietes ir uždengiame likusia tešlos dalimi. Kepame 160 laipsnių orkaitėje. Jei prireiks kepimo eigoje, galima viršų pridengti. Kai pyragas iškeps (pagaliukas ištrauktas iš jo išlįs sausas), pasiruošiame aptepą. Cukraus pudrą (150 g) sumaišome su vyšnių sultimis, kurios susidarė išimant iš vyšnių kauliukus, maždaug tris šaukštai. Aptepam pyragą. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!