Džiovintų vaisių pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabus pyragas

Ingredientai

  • Šilauogės 200 g
  • Obuoliai 100 g
  • Kriaušės 100 g
  • Lazdyno riešutai 100 g
  • Migdolai 50 g
  • Graikiniai riešutai 100 g
  • Miltai 300 g
  • Sviestas 200 g
  • Imbieras 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Viskis 75 ml
  • Cukrus 150 g
  • Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Nuplautus, nusausintus ir susmulkintus džiovintus vaisius ir kapotus riešutus dubenyje sumaišyti su 50 g miltų.
  2. Atskirai išsukamas sviestas su cukrumi, kiaušiniais, į šią masę įsijojami likę miltai, sumaišyit su kėlimo milteliais, suberiamas džiovintų vaisių ir riešutų mišinys, paskiausiai supilamas viskis.
  3. Viskas gerai išmaišoma.
  4. Tešla sukrečiama į kepimo popieriumi išklotą torto formą ir iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepama 1 val.
  5. Iškepęs pyragas išimamas iš formos, suvyniojamas į aliuminio foliją ir 3 dienas brandinamas - laikomas kambario temperatūroje.
  6. Glajaus paruošimas:Išsijotas miltinis cukrus suberiamas į dubenį, supilamos citrinos sultys ir maišoma, kol ištirpsta cukrus. Šiuo glajumi apliejamas brandintas pyragas. Puošiamas įvairiaspalviais cukrintiniais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!