Džiovintų grybų kotletai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Itin gardūs džiovintų grybų kotletukai puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, tiek patiekti ant Kūčių stalo. 

Ingredientai

  • Džiovinti grybai 150 g
  • Krakmolas 60 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Bulvės 2 vnt
  • Aliejus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Džiuvesėliai Pagal skonį

Eiga

  1. Džiovintus grybus perrenkame, nuplauname, pamerkiame 4-6 val. (geriausia būtų palikti nakčiai). Tuomet verdame pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Po to juos nukošiame, atvėsiname ir sumalame mėsmale.
  2. Į grybų masę sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, krakmolą ir trintas bulves. Pabarstome prieskoniais, viską gerai išmaišome ir formuojame kotletus. Juos apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta.
  3. Valgyti galima karštus su keptomis ar virtomis su lupena bulvėmis arba šaltus. Ypatingai skanu su burokėlių ar kopūstų salotomis.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!