Džiovintų grybų kotletai
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 7, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Itin gardūs džiovintų grybų kotletukai puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, tiek patiekti ant Kūčių stalo.
Ingredientai
- Džiovinti grybai 150 g
- Krakmolas 60 g
- Svogūno roputės 1 vnt
- Bulvės 2 vnt
- Aliejus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Džiuvesėliai Pagal skonį
Eiga
- Džiovintus grybus perrenkame, nuplauname, pamerkiame 4-6 val. (geriausia būtų palikti nakčiai). Tuomet verdame pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Po to juos nukošiame, atvėsiname ir sumalame mėsmale.
- Į grybų masę sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, krakmolą ir trintas bulves. Pabarstome prieskoniais, viską gerai išmaišome ir formuojame kotletus. Juos apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta.
- Valgyti galima karštus su keptomis ar virtomis su lupena bulvėmis arba šaltus. Ypatingai skanu su burokėlių ar kopūstų salotomis.
- Skanaus:)