Duonos salotos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Juoda duona 250 g
- Fermentinis sūris 200 g
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Pupelės 100 g
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Duonos plutelę nupjauti, minkštimą supjaustyti vienodo dydžio nestambiais kubeliais, apkepinti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ir atvėsinti.
- Fermentinį sūrį taip pat supjaustyti nestambiais kubeliais, česnaką išspausti spaustuku arba labai smulkiai sukapoti. Pupeles išvirti (konservuotus kukurūzus nusunkti).
- Viską sumaišyti didesniame dubenyje, pagardinti druska bei pipirais ir sujungti aliejumi.
- Salotas išdėlioti į salotines ir papuošus žalumyninėmis daržovėmis, pateikti į stalą.