Drėgnas rabarbarų ir braškių pyragas
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Tikras vasaros sezonas negali apsieiti be rabarbarų ir braškių. O šis drėgnas rabarbarų ir braškių pyragas yra puikus būdas švęsti vasarą ir skanų gyvenimą. Su gaiviais ledais ir kava šis pyragas tiesiog tobulas. Kepame?
Ingredientai
- Rabarbarai 200 g
- Braškės 100 g
- Miltai 180 g
- Rudasis cukrus 100 g
- Kiaušiniai (L dydžio) 2 vnt
- Riebi grietinė 50 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Smulkinti migdolai 50 g
Eiga
- Rabarbarų kotus supjaustome griežinėliais, kiekvieną braškę padaliname į keturias dalis, viską užpilame 2 valgomaisiais šaukštais rudojo cukraus, paliekame pastovėti.
- Pasiruošiame pyrago tešlą: kambario temperatūros sviestą išplakame su dviem kiaušiniais, dedame cukrų, grietinę ir maišome tol kol ištirps cukraus krisleliai.
- Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir beriame į skystą masę. Pyrago tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos, jei skystesnė dedame dar miltų.
- Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą, ant tešlos išdėliojame rabarbarų ir braškių gabalėlius, šiek tiek pabarstome ruduoju cukrumi ir dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Po maždaug 25 minučių ištraukiame pyragą, pabarstome riešutais ir dedame kepti dar apie 10 minučių. Pyragą atvėsiname ir tiekiame su ledais ar plakta grietinėle.
- Skanaus :)
- P. S. Visi ingredientai paskaičiuoti 24 cm apvaliai pyrago formai.