Drėgnas rabarbarų ir braškių pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Tikras vasaros sezonas negali apsieiti be rabarbarų ir braškių. O šis drėgnas rabarbarų ir braškių pyragas yra puikus būdas švęsti vasarą ir skanų gyvenimą. Su gaiviais ledais ir kava šis pyragas tiesiog tobulas. Kepame? 

Ingredientai

  • Rabarbarai 200 g
  • Braškės 100 g
  • Miltai 180 g
  • Rudasis cukrus 100 g
  • Kiaušiniai (L dydžio) 2 vnt
  • Riebi grietinė 50 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Smulkinti migdolai 50 g

Eiga

  1. Rabarbarų kotus supjaustome griežinėliais, kiekvieną braškę padaliname į keturias dalis, viską užpilame 2 valgomaisiais šaukštais rudojo cukraus, paliekame pastovėti.
  2. Pasiruošiame pyrago tešlą: kambario temperatūros sviestą išplakame su dviem kiaušiniais, dedame cukrų, grietinę ir maišome tol kol ištirps cukraus krisleliai.
  3. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir beriame į skystą masę. Pyrago tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos, jei skystesnė dedame dar miltų.
  4. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą, ant tešlos išdėliojame rabarbarų ir braškių gabalėlius, šiek tiek pabarstome ruduoju cukrumi ir dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  5. Po maždaug 25 minučių ištraukiame pyragą, pabarstome riešutais ir dedame kepti dar apie 10 minučių. Pyragą atvėsiname ir tiekiame su ledais ar plakta grietinėle.
  6. Skanaus :)
  7. P. S. Visi ingredientai paskaičiuoti 24 cm apvaliai pyrago formai.

Panašūs receptai