Didžkukuliai šeštinėms, sekminėms ir devintinėms
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Bulvės 2 kg
- Bulvės virtos 3 vnt
- Krakmolas 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nuskustas bulves sutarkuoti ir nusunkti. Tarkių skysčio neišpilti, o palaikyti, kol nusistovės krakmolas. Tada krakmolą, nupylus skystį, sudėti į tarkius. Virtas bulves sugrūsti arba permalti mėsmale ir taip pat sudėti į tarkius.
- Tarkių masę gerai išminkyti, pasūdyti ir formuoti kukulius: paėmus maždaug 80 g bulvinės tešlos išploti paplotėlį, Ant paplotėlio uždėti paruoštą įdarą, suglausti ir gerai užspausti jo kraštus.
- Paplojant, suformuoti pailgus, cepelino formos kukulius, kuriuos sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti, atsargiai pamaišant, priklausomi nuo įdaro ir kukulių dydžio 25 - 40 min. Verdat stebėti, kad vanduo visą laiką virtų ir kukuliai nešsileistų.