Trapios tešlos sausainiai - triufeliai su šilauogėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Trapios tešlos sausainiai - triufeliai su šilauogėmis
Ingredientai
- Margarinas 250 g
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Spiritas 2 šaukštas (-ai)
- Šilauogės 60 vnt
- Cukrus 2 stiklinė (-ės)
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Atšaldytas margarinas sutarkuojamas stambia tarka, į jį suberiamas persijotas miltinis cukrus, supilamas spiritas, įsijojami miltai. Viskas gerai ir greit išminkoma: jei tešla labai limpa prie rankų, galima dar įdėti miltų.
- Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuojami maždaug graikinio riešuto dydžio triufelio formos sausainiai, į kurių vidų įdedama po šilauogės uogą. Į skardą sausainiai dedami paliekant tarpelius, nes kepant jie iškyla. Kepami iki 180-200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, kol gražiai pagelsta.
- Dar karšti triufeliai apvoliojami plačiame dubenyje sumaišytame prieš tai išsijotų miltinio cukraus-kakavos miltelių mišinyje. Papuošti gaminiai sudedami ant pergamentinio ar kepimo popieriaus, kad atvėstų. Išeiga apie 60 susainių-triufelių.