Daugkartiniu būdu virta šilauogių uogienė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Kas gali būti skaniau už šviežios, ką tik iškeptos bandelės riekelę su namine šilauogių uogiene ir karšta arbata? Pasigaminkime namie ir skanaukime.
Ingredientai
- Šilauogės 1 kg
- Cukrus 500 g
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Šiai uogienei virti reikalingos maždaug vienodo dydžio uogos.
- Nuplautas šilauoges suberiame į kiaurapuodį, kad nudžiūtų ir tuomet suberiame į platų emaliuotą puodą ar dubenį.
- Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą, kuriuo užpilame uogas.
- Uždengę marle ar švaria drobele, uogienę paliekame pastovėti 4 val.
- Po to nukošiame sirupą, vėl užverdame ir pakartotinai užpilame ant šilauogių.
- Vėsioje patalpoje laikome 12 val.
- Po to sirupą dar kartą nukošiame, užviriname ir užpilame ant šilauogių.
- Ant silpnos ugnies, vis nugriebdami susidariusias putas, uogienę dar paverdame apie 10 min.
- Atvėsintą uogienę išpilstome į sausus, pakaitintus stiklainius. Paviršių pridengiame spiritu pavilgytu pergamento popieriaus skridinėliu.
- Skanaus:)