Daugkartiniu būdu virta šilauogių uogienė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Kas gali būti skaniau už šviežios, ką tik iškeptos bandelės riekelę su namine šilauogių uogiene ir karšta arbata? Pasigaminkime namie ir skanaukime. 

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg
  • Cukrus 500 g
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Šiai uogienei virti reikalingos maždaug vienodo dydžio uogos.
  2. Nuplautas šilauoges suberiame į kiaurapuodį, kad nudžiūtų ir tuomet suberiame į platų emaliuotą puodą ar dubenį.
  3. Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą, kuriuo užpilame uogas.
  4. Uždengę marle ar švaria drobele, uogienę paliekame pastovėti 4 val.
  5. Po to nukošiame sirupą, vėl užverdame ir pakartotinai užpilame ant šilauogių.
  6. Vėsioje patalpoje laikome 12 val.
  7. Po to sirupą dar kartą nukošiame, užviriname ir užpilame ant šilauogių.
  8. Ant silpnos ugnies, vis nugriebdami susidariusias putas, uogienę dar paverdame apie 10 min.
  9. Atvėsintą uogienę išpilstome į sausus, pakaitintus stiklainius. Paviršių pridengiame spiritu pavilgytu pergamento popieriaus skridinėliu.
  10. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!