Daržovių sultinys
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skanus sultinys su įvairiomis daržovėmis, labai tinkantis pasnikams ar tiems, kas nori valgyti liesiau ir paįvairinti savo mitybą daržoviniais patiekalais.
Ingredientai
- Morkos 2 vnt
- Petražolės 1 vnt
- Svogūno roputės 1 g
- Salierai 1 vnt
- Briuselio kopūstai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Lauro lapai 1 vnt
- Kvapieji pipirai 2 vnt
- Vanduo 2 l
Eiga
- Į puodą sudėti nuvalytas ir stambiai supjaustytas daržoves ir, užpylus jas šaltu vandeniu, virti 30-40 min.
- Daržovių nuoviras (sultinys) bus skaidresnis, jei virsime nemaišant ir ant silpnos kaitros.
- Baigiant daržovėms virti, sultinį pasūdyti ir sudėti prieskonius (pipirus, lauro lapelius).
- Išvirusį daržovių sultinį palikti 10-15 min. nusistovėti.
- Po to skystį perkošti per sietelį.
- Toks sultinys sudaro daugumos pasninkinių sriubų pagrindą.
- Virtas sultinio daržoves galima patiekti kaip garnyrą.