Daržovių apkepas su jogurtu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Daržovių apkepas su jogurtu
Ingredientai
- Varškė 100 g
- Miltai 200 g
- Lęšiai 100 g
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Kiaušiniai 4 vnt
- Pienas 3 šaukštas (-ai)
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Morkos 6 vnt
- Natūralus jogurtas 250 ml
- Kmynai Pagal skonį
Eiga
- Suminkykite tešlą iš varškės, miltų, 4 kiaušinių, trynio, pieno, aliejaus bei žiupsnelio druskos.
- Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlos lakštą įtieskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą.
- Nuvirinti daržoves. Į užvirintą daržovių nuovirą suberkite perrinktus nuplautus lęšius ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Perkoškite per sietelį.
- Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat perkoškite per sietelį.
- Į kepimo indą ant tešlos pakraščių eilėmis sudėkite morkas, viduryje -lęšius. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 20-30 minučių.