Daržovių apkepas su jogurtu

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Daržovių apkepas su jogurtu

Ingredientai

  • Varškė 100 g
  • Miltai 200 g
  • Lęšiai 100 g
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Pienas 3 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Morkos 6 vnt
  • Natūralus jogurtas 250 ml
  • Kmynai Pagal skonį

Eiga

  1. Suminkykite tešlą iš varškės, miltų, 4 kiaušinių, trynio, pieno, aliejaus bei žiupsnelio druskos.
  2. Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlos lakštą įtieskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą.
  3. Nuvirinti daržoves. Į užvirintą daržovių nuovirą suberkite perrinktus nuplautus lęšius ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Perkoškite per sietelį.
  4. Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat perkoškite per sietelį.
  5. Į kepimo indą ant tešlos pakraščių eilėmis sudėkite morkas, viduryje -lęšius. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  6. Kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 20-30 minučių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!