Damų bučinukai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Nuostabūs damų bučinukai
Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Migdolai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Šokoladas 50 g
Eiga
- Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo.Įmaišyti trynį ir migdolų esenciją.Toliau plakant, suberti maltus migdolus ir persijotus su druska miltus. Suformuoti tešlą į rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
- kaitinti orkaitę iki 165° C.Iškloti pergamentiniu popieriumi skardą.Iš atšaldytos tešlos susukti 2 cm skersmens rutuliukus ir išdėlioti juos ant paruoštos skardos. Gaunasi 30 rutuliukų.Kepti 20–30 min., kol sausainiai parus.
- Ataušinti ant grotelių, patepti šokoladu ir „suklijuoti“ puseles.Laikyti sandariai uždengtame inde.