Daigintų grikių granola
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Genialumas slypi paprastume! Tokie sveiki ingredientai - daiginti balti grikiai, migdolai, stambios kokoso drožlės, saulėgrąžos, džiovintos spanguolės - ir gauname nuostabius pusryčius, kurie taip puikiai tinka prie kavos ar arbatos. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Daiginti balti grikiai 400 g
- Migdolai 100 g
- Stambios kokoso drožlės 50 g
- Saulėgrąžos 100 g
- Džiovintos spanguolės 50 g
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kokoso aliejus 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Baltus grikius daiginame per naktį arba parą.
- Visus ingredientus sumaišome, kad ant visų pasiskirstytų kokoso aliejus ir cinamonas.
- Skardą padengiame kepimo popieriumi, tolygiai plonu sluoksniu išklojame visus ingredientus.
- Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min , kol granola taps auksines spalvos. Pirmomis 10-15 min pamaišykite granolą kelis kartus.
- Baigus kepti, palaukite kol atvės. Valgykite su natūraliu jogurtu ir uogomis. Skanaus!