Cukinijų sviestas

Šefo receptai
Įkėlė: Rug 16, 2018
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Puikus būdas sunaudoti cukiniją ir gauti nuostabią užtepėlę.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Svietas 1 šaukštas (-ai)
  • Česnako skiltelės (sutrintos) 5 vnt
  • Cukinijos (dvi didelės, supjaustytos 1 cm dydžio kubeliais) 1 kg
  • Čiobrelio arba rozmarino šakelės 5 vnt
  • Smulki druska Pagal skonį
  • Maltas juodasis pipiras 1 žiupsnelis

Eiga

  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ištirpinkite sviestą, sudėkite trintą česnaką, cukinijos kubelius.
  2. Kepkite apie 15 - 20 min., kol cukinija suminkštės. Nuimkite čiobrelio arba rozmarino lapelius nuo šakelių ir sudėkite į cukinijas.
  3. Sumažinkite kaitrą ir dažnai maišant kepkite, kol skystis išgaruos. Jeigu cukinija pradės skrusti - įpilkite šlakelį vandens arba baltojo vyno bei sumažinkite ugnį. Cukinija turėtų tapti košės konsistencijos (kepimo procesas turėtų užtrukti apie 1 val.).
  4. Paruoštas cukinijos sviestas laikysis hermetiškuose indeliuose šaldytuve iki 2 savaičių, o užšaldytas - iki 1 metų.

Panašūs receptai