Cukinijų sviestas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Puikus būdas sunaudoti cukiniją ir gauti nuostabią užtepėlę.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Svietas 1 šaukštas (-ai)
- Česnako skiltelės (sutrintos) 5 vnt
- Cukinijos (dvi didelės, supjaustytos 1 cm dydžio kubeliais) 1 kg
- Čiobrelio arba rozmarino šakelės 5 vnt
- Smulki druska Pagal skonį
- Maltas juodasis pipiras 1 žiupsnelis
Eiga
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ištirpinkite sviestą, sudėkite trintą česnaką, cukinijos kubelius.
- Kepkite apie 15 - 20 min., kol cukinija suminkštės. Nuimkite čiobrelio arba rozmarino lapelius nuo šakelių ir sudėkite į cukinijas.
- Sumažinkite kaitrą ir dažnai maišant kepkite, kol skystis išgaruos. Jeigu cukinija pradės skrusti - įpilkite šlakelį vandens arba baltojo vyno bei sumažinkite ugnį. Cukinija turėtų tapti košės konsistencijos (kepimo procesas turėtų užtrukti apie 1 val.).
- Paruoštas cukinijos sviestas laikysis hermetiškuose indeliuose šaldytuve iki 2 savaičių, o užšaldytas - iki 1 metų.