Cukinijų pyragas su pelėsiniu sūriu
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Cukinijų pyragas su pelėsiniu sūriu
Ingredientai
- Miltai 180 g
- Margarinas 120 g
- Vanduo 30 ml
- Druska Pagal skonį
- Cukinija 1 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Krapai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Petražolės 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Balto pelėsio sūris 100 g
- Mėlyno pelėsio sūris 50 g
- Balto pelėsio sūris 100 g
Eiga
- Pagrindas: Margariną su miltais ir druska trinam kartu, kol pasidarys trupiniai (kombainu su peiliu labai greitai gaunasi, bet galima ir rankomis), pilame vandenį ir suformuojame tešlos rutulį. Padedam jį šaltai pusvalandžiui. Po to iškočiojame, išklojame riebalais išteptą kepimo formą suformuodami kraštelius, subadome šakute pagrindą ir kepame 10 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei turite kuo paslėgti pagrindą - galima tai padaryti, kad nesipūstų. Bet aš šįkart nedariau.
- Įdaras: Cukiniją supjaustome 0,5-1 cm storio griežinėliais ir pakepam su šlakeliu aliejaus. Kiaušinius išplakame su grietine, sudedame žoleles, druską, pipirus. Įpjaustome Delice Mon Sire sūrį ir išmaišome.
- Ant apkepto pagrindo sudedame cukinijos griežinėlius, užpilame paruoštą masę ir gražiai išdėliojame Shropshire Blue sūrio griežinėlius.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min.