Cukinijų lazanija
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Mažai kaloringas patiekalas, tinkantis glitimo netolerojantiems, bet norintiems pasimėgauti lazanija.
Ingredientai
- Jautienos faršas 500 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vidutinis svogūnas (susmulkintas) 1 vnt
- Česnakų skiltelės (sutrintos) 3 vnt
- Konservuoti pomidorai 840 g
- Bazilikas (šviežas, smulkintas) 2 šaukštas (-ai)
- Malti juodieji pipirai Pagal skonį
- Vidutinė cukinija 3 vnt
- Rikotos sūris 370 g
- Didelis kiaušinis 1 vnt
- Mocarelos sūris 450 g
- Parmezano sūris 60 g
Eiga
- Keptuvėje iškepkite jautienos faršą, pagardinkite žiupsneliu druskos. Supilkite išsiskyrusius riebalus.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite česnakus su svogūnais apie 2 min. Sudėkite keptą mėsą, pomidorus, baziliką, druską ir pipirus. Uždenkite ketuvę ir troškinkite apie 30-40 min.
- Cukinijas supjaustykite maždaug 0,3 zm storio juostomis (tarsi būtų lazanijos makaronų lakštai), pagardinkite druska ir palikite pastovėti. Po 10 min. nupilkite išsiskyrusias sultis ir nusausinkite cukinijas su popieriniu rankšluosčiu. Cukinijas truputį apkepkite (2-3 min. vienai pusei). Geriausia būtų jas kepti ant grotelių stiliaus keptuvės.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C.
- Vidutiniame inde sumaišykite rikotą, tarkuotą parmezano sūrį ir kiaušinį. Mišinį gerai išmaišykite.
- Kepimo inde (receptas pritaikytas indui, kurio matmenys maždaug 30*22 cm) sloksniuokite lazaniją: mėsos padažas, cukinija, sūrio mišinys, mozarela ir taip kol baigsis visi produktai (pasilikite truputį mocarelos). Paskutinis sluoksnis turėtų būti cukinija ir mėsos padažas. Uždėkite foliją ir kepkite apie 30 min. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar apie 20 min. Pabaigai uždėkite likusį mocarelos sūrį ir kepkite, kol jis išsilydys.
- Prieš patiekiant, leiskite patiekalui pastovėti apie 5 - 10 min.