Cukinijų laiveliai - picos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Lengvas patiekalas, puikiai tiks vakarėliams. Sveikesnė visų mėgstamos picos versija.
Ingredientai
- Nedidelės cukinijos 6 vnt
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Į dideli kepimo indą įtieskite kepimo popierių.
- Cukinijas perpjaukite per pusę išilgai, nusausinkite jų viršų ir sudėkite ant kepimo indo. Jeigu laiveliai nestovi - palyginkite jų dugną, nupjaudami ploną sluoksnį.
- Sumaišykite alyvuogių aliejų ir trintą česnaką, šiuo mišiniu aptepkite cukinijas. Ant viršaus uždėkite marinara padažo ir paskirstykite. Cukinijų kraštus palikite be padažo.
- Ant viršaus dėkite smulkintą mocarelos ir tarkuotą parmezano sūrius. Uždėkite dešrelių griežinėlius. Kepkite apie 12 - 18 min. (kepimo trukmė priklausys nuo cukinijų storio).
- Pateikite karštas, apibarstę raudonėliu.