Cukinijų ir kalakutienos troškinys
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas. Tinka valgyti su ryžiais.
Ingredientai
- Kalakutiena 400 g
- Žalioji citrina 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Cukinija 500 g
- Pievagrybiai 150 g
- Grietinė 100 g
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Kalakutieną supjaustome plonomis juostelėmis. Nuplauname citrinas. Žievelę nutarkuojame. Abi citrinas išsunkiame. Cukinijas ir pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
- Kalakutienos juosteles 3 – 4 minutes apkepiname keptuvėje su aliejumi. Išimame ir pabarstome prieskoniais. Keptuvėje pakepiname svogūnus, cukinijas ir pievagrybius apie 2 - 3 min. Pabarstome prieskoniais.
- Užviriname sultinį su 5 šaukštais citrinų sulčių, sudedame mėsą ir daržoves. Patroškiname 15 minučių. Įmaišome grietinę, išplaktą su petražolėmis, įpilame likusias citrinų sultis. Pabarstome susmulkinta citrinos žievele.
- Skanaus!