Cukinijų duona
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Kaip bananų duoną, taip galima pasigaminti i cukinijų duoną. Kviečiu išbandyti!
Ingredientai
- Tarkuota cukinija (apie 4 vnt.) 3 stiklinė (-ės)
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Maltas cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 1.5 stiklinė (-ės)
- Didelis kiaušinis 2 vnt
- Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas (ištirpintas) 180 g
- Smulkinti riešutai (neprivaloma) 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Patepkite riebalai kepimo formą (receptas pritaikytas dviem formom, kuriu matmenys apie 20*10 cm).
- Sutarkuotas cukinijas laikykite kiaurasamtyje. Jos nereikia nuspausti, bet perteklinės sultys tegul nuvarva.
- Išplakite kartu kiaušinius, cukrų, sviestą, vanilę ir druską dideleme inde. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Viską išmaišykite.
- Įmaišykite tarkuotas cukinijas, sudėkite riešutus (jeigu juos naudojate). Tešlą paskirstykite kepimo formoje ar formose.
- Kepkite apie 40 - 60 min. (kol į duoną įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus jį ištraukus). jeiskite duonai atvėsti apie 10 min. prieš ją išimant iš formos. Išėmus - palikite pilnai atvėsti.