Cukinijų duona

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kaip bananų duoną, taip galima pasigaminti i cukinijų duoną. Kviečiu išbandyti!

Ingredientai

  • Tarkuota cukinija (apie 4 vnt.) 3 stiklinė (-ės)
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Maltas cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1.5 stiklinė (-ės)
  • Didelis kiaušinis 2 vnt
  • Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Sviestas (ištirpintas) 180 g
  • Smulkinti riešutai (neprivaloma) 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Patepkite riebalai kepimo formą (receptas pritaikytas dviem formom, kuriu matmenys apie 20*10 cm).
  2. Sutarkuotas cukinijas laikykite kiaurasamtyje. Jos nereikia nuspausti, bet perteklinės sultys tegul nuvarva.
  3. Išplakite kartu kiaušinius, cukrų, sviestą, vanilę ir druską dideleme inde. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Viską išmaišykite.
  4. Įmaišykite tarkuotas cukinijas, sudėkite riešutus (jeigu juos naudojate). Tešlą paskirstykite kepimo formoje ar formose.
  5. Kepkite apie 40 - 60 min. (kol į duoną įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus jį ištraukus). jeiskite duonai atvėsti apie 10 min. prieš ją išimant iš formos. Išėmus - palikite pilnai atvėsti.

Panašūs receptai