Citrusinė žuvis su aitriaisiais pipirais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Nuostabus žuvies patiekalas

Ingredientai

  • Menkių filė 4 vnt
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Peletrūnas 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Miltai Pagal skonį
  • Čili pipiras 2 vnt
  • Petražolės 2 šaukštas (-ai)
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Sudėkite žuvį į negilų indą ir sumaišykite kartu citrinos sultis, česnaką, papriką, kmynus, peletrūną ir truputį druskos bei pipirų. Šaukštu supilkite gautą mišinį ant žuvies, uždenkite ir marinuokite kelias valandas arba per naktį šaldytuve.
  2. Įkaitinkite visą aliejų dideliame keptuve, apibarstykite žuvį miltais ir tada kepkite ją kiekvieną pusę po kelias minutes iki auksinės spalvos.
  3. Sudėkite žuvį į keptuvą, supilkite žuvies sultinį ir troškinkite uždengtą apie 5 minutes arba kol žuvis gerai iškeps.
  4. Sudėkite susmulkintus čili pipirus ir 1 šaukštą petražolių į keptuvą. Troškinkite dar 5 minutes.
  5. Perdėkite žuvį į patiekimo indą ir laikykite šiltai.
  6. Išvalykite keptuvą, įkaitinkite jame šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūnų žiedus. Pabarstykite jais ir petražolėmis žuvį irpatiekite.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!