Citrinų pudingas pagal J. Oliver
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Gardus, saldžiarūgštis, maloniai glostantis gomurį: citrininis pudingas.
Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Cukraus pudra 230 g
- Vanilė Pagal skonį
- Citrina 2 vnt
- Kiaušiniai 4 vnt
- Pienas 270 ml
- Miltai 110 g
- Druska Pagal skonį
- Uogienė 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Minkštą sviestą sumaišyti su cukraus pudra, vanilės ankščių sėklomis ir citrinų žievelėmis. Kiaušinių trynius sudėti į sviestą ir gerai išmaišyti. Supili pieną, išspausti citrinų sultis ir vėl labai gerai išmaišyti. Įmaišyti miltus.
- Baltymus su druska išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į sviesto masę.
- Indą ištepti sviestu, ant dugno sudėti uogienę ir supilti pudingo masę. Indą statyti į kepimo indą su vandeniu ir pašauti į iki 220C įkaitintą orkaitę. Kepti 45 min.
- Patiekti su uogomis ir grietinėle.