Citrininis pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Cukrus 175 g
- Miltai 175 g
- Pienas 4 šaukštas (-ai)
- Citrina 1 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 6 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 4 šaukštas (-ai)
- Cukraus pudra 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Įkaitinti orkaitę 180C. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi. Sumaišyti visus tešlos produktus ir su mikseriu (ar kombaine) juos gerai išsukti, tada sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Dėti į orkaitę ir kepti 45 min. Patikrinti kepinį su pagaliuku, jei jis bus sausas, pyragas jau iškepęs. Jį išimti. Tuo metu iš cukraus ir citrinos sulčių kaitinant padaryti sirupą (nelabai tirštą, galima tik užvirti). Konditeriniu švirkštu su plonu ilgu antgaliu daryti gręžinius pyrage ir iškart pilti sirupą (nenaudojant švirkšto stūmoklio, o tiesiai į jo ertmę įpilant 1-2 šaukštus sirupo), pripildant kiekvieną gręžinį iki viršaus (gręžinio gylys turėtų būti ¾ pyrago storio). Tų gręžinių turėtų būti apie 8-10. Pyragą palikti kambario temperatūroje, kad visai atvėstų, tada pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!