Citrininės varškės keksiukai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Citrininės varškės keksiukai
Ingredientai
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus Pagal skonį
- Kvietiniai miltai Pagal skonį
- Kepimo milteliai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Riebalais ištepkite šešias formeles pyragaičiams; atidėkite. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druska. Viduryje padarykite įdaubą, atidėkite.
- Sumaišykite kiaušinį, pieną ir aliejų nedideliame dubenyje. Supilkite gautą mišinį į įdaubą sausų produktų mišinyje. Gerai išmaišykite.
- Įdėkite į kiekvieną formą po du šaukštus tešlos. Įdėkite du šaukštus citrininės varškės į kiekvieną formelę, tada užpildykite tešla kiekvieną formelę dviem trečdaliais.
- Kepkite 18-20 minučių arba iki auksinės spalvos. Atvėsinkite neišimdami iš formelių 5 minutes. Išimkite. Papuoškite likusia citrinine varške ir kokoso drožlėmis.
- Patiekite šiltus arba šaltus.
- Jei kepsite keksiukų formose: Riebalais ištepkite dvyliką 5 cm skersmens keksiukų formelių; atidėkite. Paruoškite tešlą keksiukams. Į kiekvieną formelę įdėkite po šaukštą tešlos. Tada įdėkite po pilną šaukštelį citrininės varškės į kiekvieną formelę. Sudėkite likusią tešką į formeles, užpildydami kiekvieną formelę dviem trečdaliais. Kepkite ir atvesinkite kaip nurodyta aukščiau. Išeiga: 12 keksiukų.