Cinamoninis obuolių pyragas su varške
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Rudeninis obuolių pyragas, kuris ne tik labai skanus, tačiau ir namus užpildys neapsakomo jaukumo savo saldžiu cinamoniniu aromatu.
Ingredientai
- Cukrus 350 g
- Margarinas 50 g
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 180 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai 160 g
- Druska Pagal skonį
- Cinamonas 2 vnt
- Obuoliai 2 vnt
Eiga
- Maišytuvu reikia išsukti 300 g cukraus, margariną, varškė ir vanilinį ekstraktą iki vientisos masės. Kiaušinius įmušti ir įmaišyti atskirai po vieną.
- Palengva miltus berkite į tešlą ir maišykite, kol išgausite vientisą masę.
- Nepanaudotą cukrų sumaišykit su cinamonu ir du šaukštus gauto mišinio pilkite į išvalytus ir supjaustytus obuolius. Cinamonu ir cukrumi apibertus obuolius įmaišykite į tešlą.
- Gautą masę pilkite į riebalais padengtą kepimo skardą. Tai padarius tešlą apiberti likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
- Orkaitę įkaitinkte iki 180 laipsnių ir pašaukite pyragą. Kepkite apie 1 val. 15 min. (Tikrinti, ar iškepęs, pradėkite jau po valandos). Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti ir supjaustykite.