Cinamoninis obuolių pyragas su varške

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Rudeninis obuolių pyragas, kuris ne tik labai skanus, tačiau ir namus užpildys neapsakomo jaukumo savo saldžiu cinamoniniu aromatu.

Ingredientai

  • Cukrus 350 g
  • Margarinas 50 g
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Varškė 180 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 160 g
  • Druska Pagal skonį
  • Cinamonas 2 vnt
  • Obuoliai 2 vnt

Eiga

  1. Maišytuvu reikia išsukti 300 g cukraus, margariną, varškė ir vanilinį ekstraktą iki vientisos masės. Kiaušinius įmušti ir įmaišyti atskirai po vieną.
  2. Palengva miltus berkite į tešlą ir maišykite, kol išgausite vientisą masę.
  3. Nepanaudotą cukrų sumaišykit su cinamonu ir du šaukštus gauto mišinio pilkite į išvalytus ir supjaustytus obuolius. Cinamonu ir cukrumi apibertus obuolius įmaišykite į tešlą.
  4. Gautą masę pilkite į riebalais padengtą kepimo skardą. Tai padarius tešlą apiberti likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
  5. Orkaitę įkaitinkte iki 180 laipsnių ir pašaukite pyragą. Kepkite apie 1 val. 15 min. (Tikrinti, ar iškepęs, pradėkite jau po valandos). Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti ir supjaustykite.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!