Čili sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Labai skani aštri mėsos sriuba su pupelėmis :)

Ingredientai

  • Jautienos faršas 200 g
  • Konservuotos pupelės 1 skardinė (-ės)
  • Krapai Pagal skonį
  • Čederio sūris 50 g
  • Konservuoti pomidorai 1 skardinė (-ės)
  • Čili pipiras Pagal skonį
  • Pomidorų padažas 3 šaukštas (-ai)
  • Batonas 4 riekė (-ės)
  • Sviestas 30 g
  • Česnakai 7 skiltelė (-ės)
  • Svogūnų laiškai Pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt

Eiga

  1. Nedideliame kiekyje aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką.
  2. Kol kepa svogūnai paruošiame žolelių sviestą batonui. Kambario temperatūros sviestą išsukame su smulkintais krapais, svogūnų laiškaus, česnakais. Šia mase sriubai baigiant virti, tepsime batono riekes ir kepsime orkaitėje.
  3. Į pakepintą svogūną ir česnaką sudedame faršą ir pakepame kol gražiai paruduos.
  4. Į faršo masę dedame smulkintą čili pipirą. Šiek tiek pakepus dedame smulkintus konservuotus pomidorus ir tris šaukštus pomidorų padažo. Viskam pasitroškinus, pertriname blenderiu.
  5. Sudedame konservuotas karališkas pupeles, įdedame druskos ir maltų pipirų jei reikia pagal skonį. Verdame dar apie 15 min.
  6. Pakepiname batoną su žolelių sviestu kol taps traškus.
  7. Patiekiant sriubą pabarstome tarkuotu čederio (galima ir fermentiniu) sūriu.
  8. P.S. Sriubą galima skiesti vandeniu verdant, kad nebūtų tokia tiršta kaip troškinys.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!