Chaciapuri
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Rūgpienis Pagal skonį
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepamieji milteliai Pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai 6 stiklinė (-ės)
- Varškė 250 g
- Tirpintas sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Krapai 5 g
- Petražolės 5 g
Eiga
- Tešlai: 0,5 l rūgpienio žiupsnelis druskos ½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos 1 kiaušinis miltai (šiandien matavau, man suėjo apie 6 stiklines, tešla dar buvo lipni, bet kočiojau stipriai pabarstydama miltais ir buvo gerai); Užminkyti nekietą tešlą.
- Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druską, pipirus.
- Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
- Įkaitinti aliejų, chacapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).