Chaciapuri

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Rūgpienis Pagal skonį
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepamieji milteliai Pagal skonį
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 6 stiklinė (-ės)
  • Varškė 250 g
  • Tirpintas sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Krapai 5 g
  • Petražolės 5 g

Eiga

  1. Tešlai: 0,5 l rūgpienio žiupsnelis druskos ½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos 1 kiaušinis miltai (šiandien matavau, man suėjo apie 6 stiklines, tešla dar buvo lipni, bet kočiojau stipriai pabarstydama miltais ir buvo gerai); Užminkyti nekietą tešlą.
  2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druską, pipirus.
  3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
  4. Įkaitinti aliejų, chacapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!