Česnakiniai mazgeliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingi česnakiniai mazgeliai, pasakiško skonio, puikus užkandis!
Ingredientai
- Picos tešlos lakštai 2 vnt
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Sviestas 6 arb. šaukštelis (-iai)
- Petražolės 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakas 5 skiltelė (-ės)
Eiga
- Jeigu norite pasigaminti picos tešlą patys, žiūrėkite čia: http://www.seforeceptai.lt/picos/picos-padas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištieskite kepimo popierių ant skardos.
- Jeigu gaminate tešlą patys, iškočiokite pailgus stačiakampius. Tešlą reikia supjaustyti į „virveles“, kad galėtumėte surišti mazgelius. Jeigu labai limpa, pabarstykite miltų. Kiekviena juostelė turi būti maždaug 15 cm ilgio ir apie 2 cm pločio, žiūrint kokio dydžio mazgelių norėsite.
- Suriškite mazgelius ir įdėkite į orkaitę kepti apie 10 minučių, kepkite iki gražios auksinės spalvos.
- Kol mazgiukai kepasi pasiruoškite česnaką, ji čiut čiut pakepkite keptuvėje su sviestuku ant mažos temperatūros, iki ištirps sviestas, supilkite alyvuogių aliejų.
- Gautu padažu nedelsiant aptepkite mazgelius. Ragaukite šiltus, jeigu tik pavyks! Skanaus!