Česnakinė sriuba
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Česnakai 26 skiltelė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Čiobreliai 1 vnt
- Česnakai 18 skiltelė (-ės)
- Vištienos sultinys 3 stiklinė (-ės)
- Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
- Parmezano sūris 1 stiklinė (-ės)
- Citrina Pagal skonį
Eiga
- Neluptas česnako skilteles sudėti į indą, apšlakstyti alyvuogių aliejum, pabarstyt druska, pipirais ir kepti uždengus folija iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol česnakas suminkštės.
- Lengvai ataušinti, skilteles išspausti.
- Įkaitintame svieste kepti svogūną ir čiobrelius apie 6 min., sudėti keptą ir “žalią” česnaką, kepti dar apie 3 min. Supilti sultinį ir viską virti apie 20 min., kol česnakas suminkštės. Sriubą sutrinti, supilti grietinėlę ir pakaitinti iki virimo.
- Nuimti nuo ugnies.
- Į kiekvieną dubenėlį dėti Parmezano, užpilti sriuba ir apšlakstyti citrinos sultimis.
- Galima pagardinti čiobreliais arba svogūnų laiškais.