Cepelinai su obuolių įdaru
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Manai Pagal skonį
- Krakmolas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Obuoliai Pagal skonį
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Cinamonas Pagal skonį
Eiga
- Darome įprastą cepelinų tešlą. Bulves nulupame, sutarkuojame ir išsunkiame. Tada užplikome manus. Ant išsunktų tarkuotų bulvių dedame krakmolo, tada plikytus manus, viską gerai sumaišome. Į tešlą beriame druskos, išmaišome.
- Įdarui burokine tarka sutarkuojame obuolius. Tada beriame cukrų ir cinamoną ir gerai sumaišome.
- Imame bulvių tešlos, padarome plona blyną ir į vidurį dedame obuolių įdaro. Formuojame cepeliną. Paruoštus cepelinus dedame į sūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 20 minučių.
- Skaniausia su grietine.