Cepelinai su grybais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Cepelinai su grybų įdaru

Ingredientai

  • Bulvės 4 kg
  • Druska 2 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Lašiniai 200 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Džiovinti grybai 50 g
  • Svogūnai 2 vnt
  • Lašiniai 100 g
  • Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. GAMINIMAS.Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame į vandenį, kuriame virsime cepelinus, taip verdami cepelinai bus baltesni. Virtas bulves. Tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos. Jei norime minkštesnių cepelinų, dedame daugiau virtų bulvių, jei patinka kietesni - daugiau tarkių.
  2. Grybų įdaras : 50 gramų džiovintų ar 0,5 litro sūdytų grybų,2 svogūnai,100 gramų rūkytų lašinių,2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių, kiaušinis, druskos.Džiovinti grybai 1—2 valandos pamirkomi. Po to tame pačiame vandenyje išverčiami. Jei grybai sūdyti, tai jie numirkomi ir išverdami. Lašinukai su grybais sumalami mėsmale, sudedami susmulkinti pakepinti svogūnai, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai. Viskas gerai sumaišoma.
  3. Ant delno išplojame tešlą, dedame įdaro ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame pailgus cepelinus. Galima daryti ir apvalius, jeigu verdame su kitu įdaru, kad atskirtume.
  4. Cepelinai dedami į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 - 20 minučių. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į virimo vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš.
  5. CEPELINŲ PADAŽAS.Cepelinai patiekiami su spirgučiais ir greitine arba galima paruošti baltą spirgučių cepelinų padažą. Lašinukus supjaustome smulkiai ir pakepiname, tada dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepiname, kol apskrus. Į spirgučius įberiame šaukštą miltų ir trumpai pakepiname, nuolat maišydami. Tada pilame truputį karšto vandens ir nuolat maišydami paverdame padažą kelias minutes. Pabaigoje sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome, kad būtų vientisa.

Panašūs receptai