Cepelinai su daržovėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Cepelinai su daržovių įdarų.

Ingredientai

  • Bulvės 4 kg
  • Morkos 2 vnt
  • Kopūsto lapai 2 vnt
  • Petražolės Pagal skonį
  • Saliero šaknis 1/2 vnt
  • Svogūnai 2 vnt
  • Džiuvesėliai 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas (nebūtina) 25 g
  • Grietinė (nebūtina) 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. GAMINIMAS.Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame į vandenį, kuriame virsime cepelinus, taip verdami cepelinai bus baltesni. Virtas bulves. Tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos. Jei norime minkštesnių cepelinų, dedame daugiau virtų bulvių, jei patinka kietesni - daugiau tarkių.
  2. Daržovių įdaras: 2 morkos, 2 kopūsto lapai, petražolės, 0,5 saliero šaknies, 2 svogūnai, kiaušinis, šaukštas pyrago džiūvėsėlių, 25 gramai sviesto (nebūtina), šaukštas grietinės (nebūtina), druskos. Daržovės išviriamos, atvėsusios sumalamos mėsmale, įmušamas kiaušinis, suberiami pyrago džiūvėsėliai, sudedamas sviestas, supilama grietinė, pasūdoma. Viskas sumaišoma.
  3. Ant delno išplojame tešlą, dedame įdaro ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame pailgus cepelinus. Galima daryti ir apvalius, jeigu verdame su kitu įdaru, kad atskirtume.
  4. Cepelinai dedami į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 - 20 minučių. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į virimo vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš.

Panašūs receptai