Čeburekai su mėsa
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Dar nesutikau žmogaus, kuriam nepatiktų čeburekai. Juk ir jų variacijos gali būti pačios įvairiausios: su vištiena, kiauliena, jautiena, grybais, čili, varške ir t.t. :) Tad dar vienas čeburekų receptas.
Ingredientai
- Varškė 200 g
- Miltai 200 g
- Kiaušinis 1 vnt
- Grietinė 1 šaukštas (-ai)
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Malta kiauliena 400 g
- Svogūnas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Malti pipirai Pagal skonį
Eiga
- Įdaro paruošimui: į dubenį su mėsa sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus, žiupsnelį druskos, pipirus. Paliekame stovėti, kol paruošime tešlą.
- Tešlos paruošimui: į dubenį su varške įmušame kiaušinį, įberiame žiupsnelį druskos, grietinėje nugesintos sodos. Miltus beriame minkydami tešlą, palaipsniui, tol, kol tešla nebelimpa prie rankų, tačiau vis dar yra mikšta.
- Paruoštą tešlą plonai kočiojame ant stalo ir formuojame čeburekus.
- Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinio stiprumo ugnies. Kadangi dėjome žalią mėsą, reikia kepti, kol įsitikinsime, kad mėsa tikrai iškepusi.
- Palaukiame, kol atvės ir galime ragauti.
- Skanaus!!!