Čeburekai su mėsa

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Dar nesutikau žmogaus, kuriam nepatiktų čeburekai. Juk ir jų variacijos gali būti pačios įvairiausios: su vištiena, kiauliena, jautiena, grybais, čili, varške ir t.t. :) Tad dar vienas čeburekų receptas.

Ingredientai

  • Varškė 200 g
  • Miltai 200 g
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malta kiauliena 400 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Malti pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Įdaro paruošimui: į dubenį su mėsa sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus, žiupsnelį druskos, pipirus. Paliekame stovėti, kol paruošime tešlą.
  2. Tešlos paruošimui: į dubenį su varške įmušame kiaušinį, įberiame žiupsnelį druskos, grietinėje nugesintos sodos. Miltus beriame minkydami tešlą, palaipsniui, tol, kol tešla nebelimpa prie rankų, tačiau vis dar yra mikšta.
  3. Paruoštą tešlą plonai kočiojame ant stalo ir formuojame čeburekus.
  4. Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinio stiprumo ugnies. Kadangi dėjome žalią mėsą, reikia kepti, kol įsitikinsime, kad mėsa tikrai iškepusi.
  5. Palaukiame, kol atvės ir galime ragauti.
  6. Skanaus!!!

Panašūs receptai