Burokėlių salotos su grybais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paprasta, tradicinė, tačiau visuomet skani burolėlių mišrainė.

Ingredientai

  • Virti burokėliai 1 kg
  • Grybai 200 g
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Rauginti agurkai 2 vnt
  • Aliejus 60 g
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Burokėlius supjaustyti smulkiais kubeliais. Iš agurkų pašalinti sėklas ir taip pat supjaustyti kubeliais.
  2. Marinuotus grybus nuplauti, o sūdytus – išmirkyti šaltame vandenyje ir supjaustyti ruoželiais, Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
  3. Kartu su grybais pakepinti aliejuje, atvėsinti ir sumaišyti su burokėliais.
  4. Paskaninti nuplikytais kmynais, maltais pipirais, druska, gerai išmaišyti ir patiekti į stalą.

Panašūs receptai