Burokėlių ir feta sūrio salotos

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
30 min.

Sveikos, gaivios, o svarbiausia - pakankamai sočios ir neapsunkinančios salotos. Turbūt tai viskas, ko norisi pavasarį, kai temperatūros stulpelis šokteli aukščiau +10 laipsnių.  Nors paruošimas šiek tiek užtrunka, šios salotos puikiai tinka savaitgalio pietums, susidėti į dėžutę pietums į darbą, o kartais ir lengvai vakarienei po visų darbų.

Ingredientai

  • Burokėliai 3 vnt
  • Feta sūris 70 g
  • Raudonas svogūnas 1/2 vnt
  • Medus 1/2 šaukštas (-ai)
  • Špinatai 1 sauja (-os)
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Graikiški riešutai 1 sauja (-os)
  • Balzamiko acto kremas 2 šaukštas (-ai)
  • Granatos sėklos 1 sauja (-os)

Eiga

  1. Pirmiausia į indą įdėkite feta sūrį, užplikykite jį karštu vandeniu ir kuriam laikui palikite mirkti. Karštas vanduo sumažina šio sūrio sūrumą, o vėliau šis lengviau pjaustosi ir mažiau trupa.
  2. Kol feta sūris mirkta karštame vandenyje, pasiruoškite burokėlius. Šiuos rekomenduojame supjaustyti nedideliais kubeliais. Kol kas produktus laikykite atskirai.
  3. Paruoškite svogūną - perpjaukite per pusę ir supjaustykite griežinėliais. Atsižvelkite į savo skonį ir stenkitės nepadauginti, o jei šio nemėgstate, galite nedėti visai.
  4. Nupilkite karštą vandenį nuo feta sūrio ir supjaustykite šį kubeliais. Šie gali būti panašaus dydžio kaip ir burokėlių arba šiek tiek didesni.
  5. Nuplaukite špinatus, nusausinkite juos ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite pjaustytus burokėlius, svogūnus ir feta sūrį.
  6. Kitas žingsnis - išgliaudyti granato vaisiaus sėklas. Paprasčiausias būdas tai padaryti - perpjauti vaisių pusiau ir išgliaudyti sėklas dubenėlyje su vandeniu. Taip šios gražiai atsiskirs nuo vaisiaus odelių (sėklos nusėda vandenyje). Pabarstykite salotas lėkštėje išgliaudytomis sėklytėmis.
  7. Paskutinis žingsnis - padažas. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite su balzamiko actu bei medumi. Geriausia viską išplakti plaktuvu arba gerai išmaišyti šakute. Paruoštu padažu apšlakstykite salotas ir galite mėgautis!

Panašūs receptai