Burnoje tirpstančios ispaniškos spurgos churros

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Churros -  tai Ispanijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, Filipinuose populiarus desertas, valgomas prie kavos su karštu šokoladu. Puikus, lengvai paruošiamas desertas.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 125 g
  • Sviestas 100 g
  • Vanduo 250 ml
  • Rudasis cukrus 30 g
  • Aliejus 1 l
  • Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 250 g

Eiga

  1. Į puodą supilame vandenį, suberiame pasmulkintą sviestą, rudąjį cukrų ir druską. Pakaitiname, kol užvirs.
  2. Palengva suberiame visus miltus nuolatos maišydami, pakaitiname apie 1 - 2 min.
  3. Puodą nukeliame nuo viryklės ir paliekame, kad tešla atvėstų.
  4. Po vieną sumušame kiaušinius ir išmaišome, kol tešla taps vientisa.
  5. Į puodą pripilame aliejaus kepimui - jo turėtų būti apie 3 cm nuo puodo dugno.
  6. Konditerinį švirkštą pripildome tešlos ir virš įkaitinto aliejaus spaudžiame pailgas juosteles. Kepame, kol gražiai paruduos iš visų pusių.
  7. Apkeptas dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
  8. Lėkštutėje sumaišome cukrų ir cinamoną, kuriuose apvoliosime pravėsusias churros spurgas.
  9. Skanaus:)

Panašūs receptai