Burnoje tirpstančios ispaniškos spurgos churros
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 11, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Churros - tai Ispanijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, Filipinuose populiarus desertas, valgomas prie kavos su karštu šokoladu. Puikus, lengvai paruošiamas desertas.
Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai 125 g
- Sviestas 100 g
- Vanduo 250 ml
- Rudasis cukrus 30 g
- Aliejus 1 l
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 250 g
Eiga
- Į puodą supilame vandenį, suberiame pasmulkintą sviestą, rudąjį cukrų ir druską. Pakaitiname, kol užvirs.
- Palengva suberiame visus miltus nuolatos maišydami, pakaitiname apie 1 - 2 min.
- Puodą nukeliame nuo viryklės ir paliekame, kad tešla atvėstų.
- Po vieną sumušame kiaušinius ir išmaišome, kol tešla taps vientisa.
- Į puodą pripilame aliejaus kepimui - jo turėtų būti apie 3 cm nuo puodo dugno.
- Konditerinį švirkštą pripildome tešlos ir virš įkaitinto aliejaus spaudžiame pailgas juosteles. Kepame, kol gražiai paruduos iš visų pusių.
- Apkeptas dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
- Lėkštutėje sumaišome cukrų ir cinamoną, kuriuose apvoliosime pravėsusias churros spurgas.
- Skanaus:)