Bulvių užkepėle su sūriu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Neabejojame, kad studentai moka iškepti skaniausias bulves, tačiau norime pasiūlyti kitokį keptų bulvių receptą.
Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Sviestas 70 g
- Sūris 80 g
- Čiobrelis Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirų mišinys Pagal skonį
Eiga
- Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros;
- Bulves nuplauti, nulupti ir supjaustyti smulkiais griežinėliais;
- Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su džiovintais čiobreliais ar kitais mėgstamais prieskoniais;
- Kepimo indą ištempti sviestu dėti trečdalį bulvių, pagardinti druska ir pipirais, ant viršaus trečdalį tarkuoto sūrio. Pakartoti taip su likusiais ingredientais, tačiau rekomenduojama užbaigti sūriu;
- Kepti apie 1 val., iškepus palikti orkaitėje dar 5 min. ir galima ragauti. Skanaus