Bulvių tyrsriubė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Daržovių Sultinys 2 ml
- Bulvės 3 vnt
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į daržovių sultinį sudėti nestambiais kubeliais supjaustytas bulves ir virti ant silpnos kaitros, kol suminkštės. Išvirusias bulves išgriebti, pertrinti per sietelį ir vėl sudėti į sultinį.
- Atskirai sausoje keptuvėje iki gelsvumo pakepinti miltus. Pastoviai maišant, juos praskiesti dalimi sultinio, nusemto išvirus bulvėms ir supilti į sriubą.
- Tyrsriubę užbalinti kiaušinio tryniu: dubenėlyje trynį išsukti su druska ir truputį praskiesti pravėsinta sriuba. Supiltą į puodą sriubą nebeužvirti, tik pakaitinti.
- Bulvių tyrsriubę patiekti su pyrago džiūvėsėliais: pyrago (batono) riekutes suraikyti plonai, aptepti jas sviestu (laikantis sauso pasninko sviesto netepti) ir pakepinti orkaitėje, kol paviršius gražiai pagelsta.