Bulvių tyrsriubė

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 27, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Daržovių Sultinys 2 ml
  • Bulvės 3 vnt
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Į daržovių sultinį sudėti nestambiais kubeliais supjaustytas bulves ir virti ant silpnos kaitros, kol suminkštės. Išvirusias bulves išgriebti, pertrinti per sietelį ir vėl sudėti į sultinį.
  2. Atskirai sausoje keptuvėje iki gelsvumo pakepinti miltus. Pastoviai maišant, juos praskiesti dalimi sultinio, nusemto išvirus bulvėms ir supilti į sriubą.
  3. Tyrsriubę užbalinti kiaušinio tryniu: dubenėlyje trynį išsukti su druska ir truputį praskiesti pravėsinta sriuba. Supiltą į puodą sriubą nebeužvirti, tik pakaitinti.
  4. Bulvių tyrsriubę patiekti su pyrago džiūvėsėliais: pyrago (batono) riekutes suraikyti plonai, aptepti jas sviestu (laikantis sauso pasninko sviesto netepti) ir pakepinti orkaitėje, kol paviršius gražiai pagelsta.

Panašūs receptai