Bulvių pyragas su parmezano sūriu ir džiūvesėliais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kitoks virtų bulvių pyragas su parmezano sūriu ir džiūvesėliais. Išbandykite, galbūt šis patiekalas pakeis visų lietuvių taip mėgstamą kugelį?

Ingredientai

  • Bulvės 2 kg
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 120 g
  • Mocarelos sūris 1 vnt
  • Parmezano sūris 100 g

Eiga

  1. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, užteks apie 18 minučių. Nusausinkite.
  2. Gerai sutrinkite bulves į bulvių košę.
  3. Sumaišykite pieną su ištirpintu sviestu, sudėkite supjaustytą mocarelą ir visą sutarkuotą parmezeno sūrį.
  4. Paskanaukite, kiek norėtumėte įdėti druskos ir pipirų, sudėkite sumaltas bulves, viską gerai išmaišykite.
  5. Masę sudėkite į kepimo indą, kurį visų pirma ištepkite sviestu.
  6. Ant tolygiai paskirstytos masės užbarstykite džiuvesėlius. Palikite kiek pastovėti.
  7. Įkaitinkite orkaitę ir kepkite 200C temperatūroje apie 20 minučių iki kol pyragas pradės gelsti.

Panašūs receptai