Bulvių pyragas su parmezano sūriu ir džiūvesėliais
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Kitoks virtų bulvių pyragas su parmezano sūriu ir džiūvesėliais. Išbandykite, galbūt šis patiekalas pakeis visų lietuvių taip mėgstamą kugelį?
Ingredientai
- Bulvės 2 kg
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 120 g
- Mocarelos sūris 1 vnt
- Parmezano sūris 100 g
Eiga
- Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, užteks apie 18 minučių. Nusausinkite.
- Gerai sutrinkite bulves į bulvių košę.
- Sumaišykite pieną su ištirpintu sviestu, sudėkite supjaustytą mocarelą ir visą sutarkuotą parmezeno sūrį.
- Paskanaukite, kiek norėtumėte įdėti druskos ir pipirų, sudėkite sumaltas bulves, viską gerai išmaišykite.
- Masę sudėkite į kepimo indą, kurį visų pirma ištepkite sviestu.
- Ant tolygiai paskirstytos masės užbarstykite džiuvesėlius. Palikite kiek pastovėti.
- Įkaitinkite orkaitę ir kepkite 200C temperatūroje apie 20 minučių iki kol pyragas pradės gelsti.