Bulvių plokštainis su rūkyta kiaulės galva
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Bulvės 12 vnt
- Kiaulės galva 1 kg
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sviestas 150 g
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
- Morkos 1 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Lauro lapai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Lašiniai 150 g
Eiga
- Nuskustas buives sutarkuoti, tarkius užplikyti verdančiu pienu. Į masę sudėti pusę receptūroje nurodyto sviesto kiekio, įplakti kiaušinius, pasūdyti ir gerai išmaišyti.
- Kiaulės galvą sukapoti į 3 - 4 dalis, užpilti šaltu vandeniu ir pamirkyti 3 - 4 val. Po to mėsą sudėti į puodą su daržovėmis, pasūdyti, sudėti prieskonius, užpilti verdančiu vandeniu ir virti, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų. Išvirusią mėsą supjaustyti mažesniais gabalėliais.
- Ant paruoštos skardos (išteptos sviestu ir pabarstytos džiūvėsėliais) sluoksniuoti bulvių tarkius ir mėsos gabalėlius. Viršutinis sluoksnis turi būti tarkių. Taip paruoštą plokštainį 40 - 60 min. kepti įkaitintoje orkaitėje. Kai kepant ant plokštainio susidaro skrudi gelsva plėvelė, kad plokštainis neišsausėtų, jį reikia apšlakstyti tirpintu sviestu.
- Į Velykų pietų stalą plokštainį patiekti pašildytame pusdubenyje, supjaustytą stačiakampiais gabalėliais su riebiu spirgintų lašinukų ir svogūnų padažu.