Bulvių plokštainis su rūkyta kiaulės galva

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Bulvės 12 vnt
  • Kiaulės galva 1 kg
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Sviestas 150 g
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Lašiniai 150 g

Eiga

  1. Nuskustas buives sutarkuoti, tarkius užplikyti verdančiu pienu. Į masę sudėti pusę receptūroje nurodyto sviesto kiekio, įplakti kiaušinius, pasūdyti ir gerai išmaišyti.
  2. Kiaulės galvą sukapoti į 3 - 4 dalis, užpilti šaltu vandeniu ir pamirkyti 3 - 4 val. Po to mėsą sudėti į puodą su daržovėmis, pasūdyti, sudėti prieskonius, užpilti verdančiu vandeniu ir virti, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų. Išvirusią mėsą supjaustyti mažesniais gabalėliais.
  3. Ant paruoštos skardos (išteptos sviestu ir pabarstytos džiūvėsėliais) sluoksniuoti bulvių tarkius ir mėsos gabalėlius. Viršutinis sluoksnis turi būti tarkių. Taip paruoštą plokštainį 40 - 60 min. kepti įkaitintoje orkaitėje. Kai kepant ant plokštainio susidaro skrudi gelsva plėvelė, kad plokštainis neišsausėtų, jį reikia apšlakstyti tirpintu sviestu.
  4. Į Velykų pietų stalą plokštainį patiekti pašildytame pusdubenyje, supjaustytą stačiakampiais gabalėliais su riebiu spirgintų lašinukų ir svogūnų padažu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!